OPROŠTAJ

Teatar Exit uputio emotivnu poruku u povodu smrti Saše Anočića

05.05.2021 u 19:18

Bionic
Reading

Zagrebački Teatar Exit uputio je u srijedu sućut obitelji i bližnjima glumca i redatelja Saše Anočića, uz izraze duboke tuge zbog iznenadnog odlaska dugogodišnjeg suradnika toga kazališta u kojemu je realizirao neka od svojih najboljih redateljskih ostvarenja

Dragi suradnici i prijatelji Exita, u ovim neveselim vremenima zatekla nas je jedna beskrajno tužna vijest. Sinoć oko 21,30 sati posve neočekivano i nenadano napustio nas je Saša Anočić, stoji u poruci Teatra Exit.

Sašinim odlaskom ništa više neće biti isto, naša kulturna zajednica ostala je bez velikog umjetnika. Izražavamo iskrenu sućut obitelji i bližnjima, dodaje se.

Saša Anočić počeo je surađivati s Teatrom Exit prije 18 godina i vrlo brzo postao je jedan od nezaobilaznih graditelja kako Exitovog kazališnog svijeta tako i hrvatskog suvremenog teatra.

Kao autor, redatelj i glumac svojim je nezaboravnim predstavama obilježio i obogatio stotine tisuće gledatelja i sve nas koji smo s njim surađivali, ističu iz Exita.

  • +3
Saša Anočić Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

S velikom tugom, ali s ljubavlju i ponosom u ovim teškim trenucima, prisjećamo se Sašinog kazališnog i stvaralačkog puta u Exitu, prepunog igre i istraživanja kroz predstave "To samo Bog zna", "Noževi u kokošima", "Nemirne noge", "Nas dva i ja", "GospOUdinNOUbadi", sve do "Kauboja", predstave koja je obilježila generacije, dodaju, te poručuju: "Vrijeme provedeno zajedno nećemo nikada zaboraviti. Sale, bila je čast jahati s tobom!".