TRADICIJA SE NASTAVLJA

Svečano otvorenje 69. Dubrovačkih ljetnih igara

08.07.2018 u 11:49

Bionic
Reading

Ispred crkve svetog Vlaha, u utorak 10. srpnja s početkom u 21 sat, održat će se svečano otvorenje 69. Dubrovačkih ljetnih igara. Neizostavni dio otvaranja i ove godine je nastup Folklornog ansambla Linđo, kao i Festivalskog dramskog ansambla, a sve će završiti piromuzičkim vatrometom

U utorak, 10. srpnja, s početkom u 21 sat, ispred crkve svetog Vlaha održat će se svečano otvorenje 69. Dubrovačkih ljetnih igara. Za režiju i scenarij ovogodišnje ceremonije zaslužan je Saša Božić, i to u skladu s naglaskom 69. Igara na razvoj publike, pokazujući da Grad i Igre čine kako umjetnici tako i njegovi građani.

Pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija, glazbu će izvesti Zagrebačka filharmonija, Dječji zbor WDR iz Dortmunda, Akademski zbor Pro Musica iz Mostara, Dubrovački komorni zbor, Mješoviti zbor Libertas i ženska klapa FA Linđo.

  • +10
Otvorene 68. Dubrovačke ljetne igre Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavić/PIXSELL

Neizostavni dio otvaranja i ove godine je nastup Folklornog ansambla Linđo, kao i Festivalskog dramskog ansambla, čiji su ovogodišnji predstavnici Nataša Dangubić, Nikša Butijer, Ozren Grabarić, Nika Lasić, Izmira Brautović i Krunoslav Šarić, uz studente glume i plesa Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. Posebnu ulogu imat će građani Dubrovnika Zora Brajević, Luciano Capurso – Luči i brojni drugi.