USUSRET PREMIJERI

Sve o operi 'Mimi' saznajte na matineji zagrebačkog HNK

02.01.2015 u 20:47

Bionic
Reading

U nedjelju, 4. siječnja 2015, u 11 sati na pozornici Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu bit će predstavljena opera 'Mimi' (Prizori iz boemskoga života) Frédérica Verrièresa, koja će premijerno biti izvedena 7. siječnja 2015. u 19.30 sati

Što je od Puccinijeve opere La Bohème napravio francuski skladatelj Frédéric Verrières skladajući svoju Mimi? Kako su i zašto od jedne Mimi nastale dvije?

Kako će redatelj Guillaume Vincent predstavu premijerno izvedenu u kultnome pariškom teatru Bouffes du Nord, prilagoditi ambijentu zagrebačkog Hrvatskoga narodnog kazališta? Kroz kakvu će avanturu dirigent Jean Deroyer provesti desetero članova Orkestra Opere zagrebačkog Hrvatskoga narodnog kazališta?

O ovim i mnogim drugim temama, vezanim uz predstavu nastalu u koprodukciji zagrebačkoga i pariškog kazališta, govorit će se u nedjelju, 4. siječnja 2015, u 11 sati na matineji Ususret premijeri opere Mimi.

Na pozornici zagrebačkoga HNK bit će projicirane scene iz pariške predstave, dok će o predstavi govoriti intendantica HNK u Zagrebu Dubravka Vrgoč, redatelj Guillaume Vincent, dirigent Jean Deroyer i scenograf James Brandily. Moderator razgovora je Branimir Pofuk