'THIS WAY PLEASE'

Studio Rašić među najboljim svjetskim dizajnerima

27.04.2010 u 13:49

Bionic
Reading

Studio Rašić uvršten je među najbolje svjetske 'environmental' dizajnere, a projekti su mu opsežno predstavljeni u knjizi 'This Way Please' poznatog kineskog izdavača Sandu Publishing

Projekti Studija Rašić uvršteni su među najbolje primjere environmental dizajna u komercijalnom i kulturnom brendingu te u dizajnu izložaba i raznih događanja. Environmental dizajn podrazumijeva dizajn signalizacije, prostorne grafike, postave izložbi i događanja.

Renomirani kineski izdavač Sandu Publishing Co., koji objavljuje reprezentativne knjige za profesionalne dizajnere te časopis Design 360 magazine, objavio je novu knjigu 'This Way Please'. Kineska publikacija bavi se prostornim problemima današnjice od vizualne komunikacije megalopolisa, osmišljavanja identiteta postojećeg okoliša i arhitekture do suradnje dizajnera i proizvođača.

U knjigu su uvrštena i predstavljena četiri projekta Studija Rašić: dizajn multimedijske interaktivne izložbe 'Umjetnost uvjeravanja (170 godina oglašavanja u Hrvatskoj)', dizajn okoliša tvornice Belupo, land art u sklopu labinskog Parka skulptura pod nazivom 'Bijela cesta – u iščekivanju kiše' te događanje - izložba '10 godina Orisa' održana povodom obljetnice časopisa za arhitekturu i kulturu.

U knjizi su predstavljeni svjetski dizajni za velike trgovačke centre, javne ustanove, događanja, izložbe i sajmove kao što su Minhenski tehnološki centar, trgovački centar SOHO u Pekingu, Olimpijski stadion u Pekingu, Adidasova tvornica u Njemačkoj, Zeche Zollverein (najljepši svjetski rudnik u Essenu, koji je pretvoren u spomenik kulture), Biennale arhitekture u Veneciji, Casa da Musica u Portugalu, muzeji vina u Španjolskoj, različiti muzeji u Toledu, Madridu, Barceloni, Sttutgartu, Mellbourneu ili New Yorku.