SREBRO ZA SLAVONSKE PONJAVE

Studio Cuculić osvojio nagradu SIA

06.05.2009 u 13:32

Bionic
Reading

Nakon nedavnih nagrada Red Dot i How International Design za radove na području kulture, dizajnerski Studio Cuculić osvojio je srebrnu medalju na dodjeli Summit International Awards (SIA) za vizualni identitet trgovine biranih slavonskih delicija Slavonica, inspiriran slavonskim ponjavama iz 19. stoljeća

Prodajnim mjestima Slavonice dominiraju jednostavne i senzibilne linije te prirodni materijali poput slavonskog hrasta i cigle, koji ambijent čine toplim i ugodnim. Logotip Slavonice inspiriran je slavonskim ponjavama iz 19. stoljeća, a njen vizualni identitet za koji je zaslužan Studijo Cuculić prepoznat je između više od 4.000 prijavljenih radova iz 26 zemalja.

SIA je organizacija posvećena unapređivanju izvrsnosti u komunikacijskoj industriji koja se kroz 15-godišnju povijest nametnula kao jedan od glavnih sudaca kreativne izvrsnosti.

Studio Cuculić je studio za grafički dizajn i vizualne komunikacije osnovan 2005. godine. Projekti kojima se bavi uglavnom se mogu podijeliti u dvije kategorije: oblikovanje za kulturu i za komercijalno tržište. U četiri godine svog postojanja osvojio je brojne nacionalne i međunarodne nagrade i priznanja: Red Dot Communication Design 2007, 2008; 23. Internacionalni biennale grafičkog dizajna Brno; Kina poster biennale 2007; 9. Teheran poster biennale i brojne druge.