IZLOŽBA ZA SLOMLJENA SRCA

Što vam prvo pada na pamet na spomen prekida veze?

28.03.2012 u 09:56

Bionic
Reading

Brda čokolade, paketići maramica i prepolovljena srca neke su od općih asocijacija na dane koji slijede neposredno nakon ljubavnih brodoloma. Upravo prekidima su se bavili autori radova koji su sudjelovali u natječaju 'Brokenships Design' za kreativne suvenire Muzeja prekinutih veza

Izložba Brokenships Design donosi užu selekciju prototipova i maketa pristiglih na natječaj originalnih suvenira za Muzej prekinutih veza.

Posjetitelji izložbe imat će prilike pogledati kako su autori radova odgovorili na temu prekinutih veza i ljubavnih brodoloma.

Među nagrađenim radovima zanimljiv je projekt 'Pillowship' koji se sastoji od para jastučnica s patentnim zatvaračima. Njih je moguće spojiti i dobiti jedinstvenu jastučnicu za dva jastuka, čime je simbolično opisana ljubavna veza, ili ih razdvojiti te dobiti dvije odvojene jastučnice.

Tu je i domišljati projekt 'Singles4singles', opisan kao izravna podrška samcima. Riječ je o seriji magneta u obliku gramofonske ploče popularno zvane 'singlica' s naslovima pjesama poput 'I still haven't find what i'm looking for' ili 'Always Look On the Brigtht Side of Life'.

U uži izbor ušle su i maramice 'Break up/Move on'. Papirnati rupčići spadaju u nezaobilazni asesoar svakog ljubavnog prekida. No maramice 'Break up/Move on' osim za upijanje suza služe i za upoznavanje potencijalnih partnera jer na sebi imaju otisnut poziv na spoj. Jednostavno i diskretno, ponudite maramicu osobi koja vam je zapela za oko i pustite ju da zaokruži svoj odgovor ili ostavi svoj broj.

Izložba donosi i eksponat idealan za sve ljubitelje obreda ispijanja čaja – čaj pod nazivom 'O.čaj' odnosno 'Tea.r', dok je za knjigoljupce osmišljen bookmark sa simboličnim natpisom - 'okreni novu stranicu'. Poznati natpis 'do not disturb' koji ostavljamo na vratima hotelskih soba kada trebamo mir inspirirao je seriju majica. Naše ljubavne veze često narušavaju unutarnji mir, stoga je natpis, smješten u blizini srca, metaforičan vapaj za mirom.

Dio radova će zbog prostornih ograničenja i ogromnog odaziva biti prikazan putem slide-showa.

Natječaj 'Brokenships design' pokrenuo je Muzej prekinutih veza ove godine u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom s namjerom da postane tradicija. Cilj mu je potaknuti proizvodnju serije originalnih, inovativnih, nekonvencionalnih, duhovitih suvenira samog muzeja.

Izložba se otvara u HDD galeriji (Boškovićeva 18) u četvrtak, 29. ožujka u 20 sati, a ostaje otvorena do 7. travnja.