ODGOVOR PULSKIH GRAFITERA

Što Jakovčić radi na zidovima?

11.08.2010 u 12:30

Bionic
Reading

Istarski župan Ivan Jakovčić ponovno je inspiracija uličnim umjetnicima. Nakon što su nedavno osvanuli grafiti s njegovim likom ispod kojih je pisalo 'Nino, Putine', umjetnici su se poigrali s cijelom njegovom figurom

Sukob suvremenih umjetnika i župana Ivana Jakovčića ne jenjava. Kao odgovor na njegov jučerašnji performans pod nazivom 'Hrvatska još nije sasvim slobodna' prilikom kojega je na Trgu slobode građanima podijelio stotinu kratkih hlačica, grafiteri su nastavili rat na ulicama. Na nekoliko lokacija u Puli pojavili su se grafiti s Jakovčićevim likom u čučećem položaju stisnutih šaka.

Povod prepucavanju njegov govor na otvaranju 50. po redu Porečkog annalea na kojemu je izjavio da bi ga najradije odmah i zatvorio te da se, sudeći po izloženim radovima, sve počelo 'banalizirati'. Uslijedile su brojne kritike njegova poteza, na koje je Jakovčić najglasnijim svojim kritičarima Milanu Ivkošiću te novinarkama Patriciji Kiš i Nađi Ireni Fišić uz bokserice priložio i koverte i naljepnice o slobodi govora, misli i riječi.

Hoće li župan uzvratiti i na posljednji izazov uličnih umjetnika, tek ćemo vidjeti.