glazbena legenda

Stjepan Jimmy Stanić u 93. godini otkriva svoju drugu umjetničku stranu

08.12.2022 u 20:54

Bionic
Reading

Stjepan Jimmy Stanić prvi put u karijeri dugoj preko 70 godina izložit će unikatne kućice rađene od recikliranih materijala na cjelodnevnoj izložbi pod nazivom 'Druga strana Jimmyja' u četvrtak, 15. prosinca 2022. u zagrebačkom Kinoteka Baru

Vrhunski kontrabasist i izvođač svjetskih jazz standarda kućice je počeo izrađivati prije 10 godina. Stjepan Jimmy Stanić stvara male i velike kućice koristeći se materijalima koji ga okružuju, od kutija u kojima su pakirane namirnice, grančice pronađene u prirodi do isteklih kartica, stoji u najavi.

'Svaki dan izradim barem jednu kućicu i na taj način se opuštam. Sve što je iskorišteno može dobiti novi smisao i to je ono što radim sa svojim kućicama. Imam ih po cijeloj kući, a možda ćete i vi jednu ponijeti svojim kućama', rekao je 93-godišnji Stjepan Jimmy Stanić koji je i dalje fizički i mentalno nevjerojatno vitalan.

Do sada ih je napravio nekoliko stotina, a na izložbi 'Druga strana Jimmyja' moći ćete vidjeti tek dio Stjepanovih radova.

Unikatne kućice glazbenog duha idealan su poklon za nadolazeće blagdansko razdoblje zaljubljenicima Jimmyjevog glazbenog opusa, ali i svima koji vole detaljima ukrasiti svoje domove.

Jimmyjeve kućice mogu se razgledati na cjelodnevnoj izložbi 'Druga strana Jimmyja' u četvrtak, 15. prosinca u Kinoteka baru s početkom u 19 sati. Izložba je prodajna, a raspon cijena kućica je od 15 do 200 kuna. Estradni šarmer s pokrićem, miljenik generacija publike na svojoj prvoj izložbi družit će se s okupljenima, te će reći više o svojim radovima.

Za njega je jednostavno reći da stvarno nema gdje nije nastupio i nema što nije pjevao, zabavno-glazbeni pjevački doajen

Kinoteka bar mjesto je koje odiše umjetnošću svojim interijerom, izložbenim programom. Omiljeno je mjesto zagrebačkih umjetnika i boema. Do sada su ugostili brojne mlade umjetnike, a svakog umjetnika možete pronaći u prostoru Kinoteke u vidu njegove fotografije, slike ili ručnog rada.