KONCERT

Stefan Milenković humanitarno za Vukovar

16.12.2010 u 13:32

Bionic
Reading

Vukovaru je potrebna pomoć jer je i previše stradao, izjavio je u Vukovaru violinist Stefan Milenković, najavivši večerašnji humanitarni koncert "Uz dobre ljude, ja mogu" koji će, uz glasovirsku pratnju Srebrenke Poljak, održati u Hrvatskom domu.

Izrazivši zadovoljstvo što koncertom može „pridonijeti pozitivnoj energiji u Vukovaru“, Milenković je istaknuo da se često odziva humanitarnim akcijama, da radi ono što voli - slušatelji dobivaju ljepotu, a netko treći pomoć.

Sav prihod od ulaznica i sponzora namijenjen je vukovarskom projektu „Asistent u nastavi“ koji grad provodi od 2009. U projektu sudjeluje sedam asistenata u nastavi za isto toliko djece s posebnim potrebama, a za njegovu provedbu u sadašnjem obujmu potrebno je osigurati 300.000 kuna na godinu. No potrebe za asistentima u nastavi su mnogo veće jer su za sada u Vukovaru 32 djeteta s posebnim potrebama kojima treba asistent u nastavi.

Zahvalivši umjetnicima na gostovanju u Vukovaru, gradonačelnik Željko Sabo ocijenio je da je koncert praznik za grad te izrazio nadu da će i drugi umjetnici slijediti primjer Milenkovića i Poljak.

"Vukovar je otvoren grad i želimo ga pretvoriti u kulturno središte u regiji", rekao je Sabo. Govoreći o projektu „Asistent u nastavi“, naglasio je da dosadašnja provedba pokazuje da djeca s posebnim potrebama postižu znatno bolje rezultate u školovanju i socijalizaciji.

Humanitarni koncert Stefana Milenkovića i Srebrenke Poljak organizira agencija "Lotusmedia", a pokrovitelji su grad Vukovar i Vukovarsko-srijemska županija.