DUBRAVKA VRGOČ O HNK-u

'Stala sam s otplatom tuđih dugova da ne ugrozim sezonu'

12.02.2015 u 12:34

Bionic
Reading

U intervjuu danom Večernjem listu intendantica zagrebačkog HNK-a Dubravka Vrgoč osvrnula se na pola godine svog vođenja te institucije, a osim o saniranju financijskih teškoća na koje je naišla, komentirala je i odrađeni program

'Zagrebački HNK materijalno doista ne stoji sjajno. Zatekla sam dug ili obveze od gotovo osam i pol milijuna kuna po primopredajnom zapisniku, a taj dug je još nešto veći u izvještaju revizije. On se dijeli na neisplaćene honorare od prosinca 2012., što iznosi polovinu duga, a druga polovina su neisplaćene obveze prema dobavljačima. Na kazališnom računu 1. rujna 2014. zatekla sam 250.000 kuna. Početkom listopada uspjela sam otplatiti 1,6 milijuna kuna duga, no onda sam odlučila stati s podmirivanjem tuđih dugova strahujući da bi u tom slučaju cijela sezona došla u pitanje. Činilo mi se važnijim i učinkovitijim isplaćivati sve mjesečne obveze od onog trenutka kada sam preuzela voditi kazalište, a dug prepustiti osnivačima da ga u što kraćem roku podmire kako bi HNK mogao normalno funkcionirati i kako se ni ja ne bih morala svakodnevno crvenjeti zbog tuđih grjehova', kazala je Vrgoč na upit o zatečenom financijskom stanju u HNK-u za Večernji list.

Vrgoč se pohvalila odličnim prijemom 'Vučjaka' u režiji Ivice Buljana, intenzivnim programskim planovima, Filozofskim teatrom koji puni kazalište, a navela je i kako je najavljena gradnja nove scene u bivšem Gredelju još uvijek je prioritet Grada Zagreba te se čeka realizacija.