AKCIJA PROTIV PASIVNOSTI

Sočne psovke odjekivale pulskom tvrđavom

07.08.2010 u 12:31

Bionic
Reading

U petak navečer je u tvrđavi Casoni Vecchi održana akcija kolektiva PassiveAttack kojom su pozvali sve prisutne da preko mikrofona, na sav glas izgovore sve moguće psovke kojih se dosjete te se tako obračunaju s problemima, osobama ili institucijama koje im zagorčavaju život

Kolektiv PassiveAttack pokrenuo je akciju koja je sinoć održana u pulskoj tvrđavi Casoni Vecchi pod nazivom 'Jebo vam pas mater!!!' Kako kažu članovi kolektiva Boris Vincek i Ivana-Nataša Turković, radi se o 'katarzično-dionizijskom nastupu ili punkerskom iskazu bunta bez rukavica prema svima i svemu što vam zagorčava život'.

Kako piše na društvenoj mreži FriendFeedu, akciju su pokrenuli jer smatraju da je 'došlo vrijeme da si svi zajedno prestanemo gunđati u bradu, buniti se kada nas nitko ne sluša i praviti se da je sve u redu kada nas netko sluša'.

Zato je svaki gost, a onda i anonimni posjetitelj sinoć dobio mikrofon na tri minute da izgovori sve što je oduvijek želio onima koji nemaju sluha za lijepe riječi i tako iskali svoj bijes.

Ono što je najbolje jest da nije bilo nikakvih ograničenja, sve i najsočnije psovke kojih su se govornici mogli dosjetiti došle su u obzir.