MEMOARSKA PROZA

Slobodan Šnajder predstavlja novu knjigu

06.05.2019 u 10:59

Bionic
Reading

U sklopu Subversive Film Festivala u četvrtak, 9. svibnja od 19 sati u Kinu Europa (dvorana Müller) Slobodan Šnajder predstavlja knjigu memoarske proze naslovljenu 'Umrijeti u Hrvatskoj' koju je izdala Fraktura. Razgovor sa Šnajderom vodit će urednik Seid Serdarević

Memoarska proza 'Umrijeti u Hrvatskoj' jednog od najistaknutijih suvremenih hrvatskih pisaca i intelektualaca Slobodana Šnajdera u pet eseja progovara ne samo o Hrvatskoj danas i jučer već i o samome Šnajderu, o njegovu odnosu prema ocu i majci, prijateljima, književnosti i, naravno, o pisanju njegova nagrađivanog i prevođenog romana 'Doba mjedi' (za taj roman Šnajder je dobio književnu nagradu tportala).

'Umrijeti u Hrvatskoj nikada nije bilo jednostavno, makar se ovdje oduvijek umiralo lako, a živjelo se oduvijek teško. Šnajderova memoarska proza postavlja pitanja jer u njoj se životno isprepleću književnost, filozofija i politika, sudbine raznih ljudi sa sudbinom autora samoga. U središtu ovih eseja uvijek stoji advocatus diaboli koji stalno preispituje sebe samoga, koji sumnja, koji zna da je kraj ujedno ušće početka', najavljuju iz Frakture.

Odlomak iz knjige možete pročitati ovdje.