ROBNA RAZMJENA

Slika u zamjenu za popravak zuba

27.08.2009 u 11:06

Bionic
Reading

Razmjena dobara možda je odgovor na trenutačnu svjetsku krizu, smatraju protagonisti izložbe 'Art4Barter' koja se održava u njujorškoj galeriji Tria

Umjetnici su kroz povijest uvelike prakticirali sistem razmjene dobara, a danas je to potrebnije no ikad jer mnogima može pomoći u rješavanju egzistencijalnih pitanja. Stav je to umjetnika koji izlažu u njujorškoj galeriji Tria i svoje radove nude u zamjenu za razna dobra.

Umjesto cijene, pokraj djela stoje popisi predmeta ili usluga koje potražuju. Primjerice, nekima su potrebne zubarske usluge, dok drugi trebaju prostor za studio. U zamjenu za umjetnički rad zainteresirani posjetitelji autorima mogu riješiti neko goruće životno pitanje. Zanimljivo je da je upravo umjetnost karika koja nedostaje u životima mnogih ljudi jer je postala hobi najimućnijih i luksuz rezerviran za elitu. Sistem razmjene to bi mogao promijeniti i vratiti je takozvanim običnim ljudima.

U izložbi pod nazivom 'Art4Barter' sudjeluju umjetnici Amina Ahmed, Erica Brown, Anjali Deshmukh, Avani Patel, James Prez, David Stephens i drugi, piše Artdaily.com.