kritika totalitarizma

Slavni King Kong za Netflix radi kultnu Orwellovu 'Životinjsku farmu'

06.08.2018 u 09:00

Bionic
Reading

Kultna satirična alegorija engleskog pisca Georgea Orwella iz 1945., 'Životinjska farma', zahvaljujući Netflixu dobiva svoju filmsku verziju, a režiju potpisuje glumac Andy Serkis, koji film i producira

Među producentima je i redatelj Matt Reeves s kojim je Serkis surađivao na 'Planetu majmuna: Revolucija' i 'Planetu majmuna: Rat'.

Osim po majmunu Cezaru iz spomenutih filmova, Andy Serkis, publici je najpoznatiji po ulogama Sméagola/Golluma u filmskoj trilogiji 'Gospodar prstenova' i naslovnoj ulozi u remakeu 'King Kong' iz 2005., koje su mu priskrbile titulu kralja glume kompjuterski generiranih likova.

I 'Životinjsku farmu' radit će metodom motion capturea, (mo-capa, odnosno snimanja/hvatanja pokreta), a namjera je, kaže, suvremenim tehnikama pokazati koliko je Orwellova stara kritika totalitarizma dan-danas aktualna značajna.

Knjiga, koja je slavu doživjela 1950-ih, govori o skupini životinja koje su osvojile farmu i na njoj uživale sve dok jedna od svinja, Napoleon, nije preuzela vlast i uvela teror s posebnim pravilima od kojih jedno danas ima kultni status: 'Sve su životinje jednake, ali neke su jednakije od drugih'.

Serkisova verzija bit će treća ekranizacija priče koja je adaptirana i za radio i za kazalište.