od 15. veljače

Skupna izlozba: ULUPUH u Zagrebu predstavlja radove novih 35 članova

15.02.2021 u 11:48

Bionic
Reading

Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti ULUPUH u svojoj zagrebačkoj galeriji na tradicionalnoj izložbi predstavlja od 15. veljače radove svojih novoprimljenih članova.

Udruga svake godine od svog osnutka prima nove članove koji su visokom razinom kvalitete svojih radova zadovoljili kriterije udruge, a od ukupno prijavljena 46 kandidata, na jesenskom i zimskom natječaju prijema novih članova ove su godine u Hrvatsku udrugu likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti ušla 35 nova člana, u 13 od 17 sekcija.

Te će se umjetnike predstaviti na skupnoj izložbi s ciljem da se udruženje kao i šira javnost upozna s njihovim radovima, napominje se u najavi ULUPUH-a.

U Studijskoj sekciji to su Marta Baradić, Draženka Jalšić Ernečić, Lovorka Magaš Bilandžić, Željko Brguljan, u Sekciji za oblikovanje plemenitih kovina i umjetničkog nakita: Marijana Pišonić, Mirna Oštarić Kerr, Marina Draženović, Diana Sokolić, a u Sekciji za tekstilno stvaralaštvo Kristina Rismondo, Marija Milković, Marta Živičnjak, Irena Topić, Lea Popinjač, Katarina Ričko, Marika Kandelaki.

Sekcija za restauratorska i oblikovno-fonička djela predstavlja Vjerana Duvnjaka, Sekcija za produkt dizajn Ivanu Reić, Maju Mesić, Karolinu Borković i Karlu Kocijan, a Sekcija za oblikovanje odijevanja Mariju Kulušić, Lidiju Kopilaš i Dunju Sučić.

Tu su još Siniša Vidić, Ivana Nikolić Popović, Dino Smrekar (Sekcija za grafički dizajn i vizualne komunikacije), Filip Buković, Ivan Štrok (Sekcija za kazališnu i filmsku umjetnost), Štefanija Baranašić (Sekcija za keramiku, porculan i staklo), Jelena Mavrić Varga, Lana Gržetić (Sekcija za kiparstvo), Branimir Štivić (Sekcija za multimediju i intermediju).

U Sekciji za oblikovanje igračaka i lutaka nove su članice Ana Ogrizović i Valentina Drakšić, a u Sekciji za oblikovanje arhitektonsko-urbanističkih maketa Tin Jakopec.

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju svečanog otvorenja neće biti, a izložba će se moći pogledati do subote 20. veljače, uz slobodan ulaz.