OBITELJSKI BIZNIS

Sisak plaća pjesme gradonačelnikove ljubavnice

Badnjak pintrarić

Badnjak pintrarić

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Miroslav Kis

Sisački pjesnik Slavko Jendričko dao je neopozivu ostavku na mjesto glavnog urednika časopisa za kulturu Riječi, a u impresumu najnovijeg broja kao glavna urednica pojavljuje se savjetnica gradonačelnika Đurđica Vuković. Kao autorica po prvi put javlja se gradonačelnikova ljubavnica Valentina Badanjak, a dizajn potpisuje uredničin sin, dizajner Jurica Vuković

Urednica novog broja Riječi Đurđica Vuković, HDZ-ova dužnosnica i savjetnica gradonačelnika Dinka Pintarića za odnose s medijima, zbog koje je Jendričko ovog proljeća dao neopozivu ostavku, uzela se uređivanja časopisa jer, kako je rekla, nije željela dopustiti da Riječi propadnu, prenosi Jutarnji list.

'Bilo je teško skupiti tekstove, nastaviti nešto što je na tako visokoj razini držao Jendričko. No, uspjeli smo objaviti, po mome sudu, solidan broj, s nekoliko stalnih i puno mladih autora. Sve je, posebice u kulturi i umjetnosti, podložno kritici, pa tako i ovaj broj Riječi i objavljeni tekstovi', kazala je Đurđica Vuković i odbacila tvrdnje o nepotizmu kao neosnovane i zločeste.

Bivši urednik Jendričko za Jutarnji je rekao da je u ovom broju Riječi objavljeno nekoliko tekstova koje je s gnušanjem odbio objaviti dok je bio urednik jer su ispod svakog nivoa.

Glavna urednica Vuković objavila je i pjesme buduće djelatnice novoosnovanog koncertnog ureda u gradu Sisku Valentine Badanjak, pod naslovom 'Kiša kao žena', i tekst o Međunarodnom orguljaškom festivalu, kojeg je ona organizator.

Pitanje je li gospođica Badnjak objavila radove zato što je nadarena ili je pojavljivanju njezinih tekstova u renomiranom časopisu za kulturu i umjetnost pomogla veza s gradonačelnikom, urednica Riječi prokomentirala je riječima da se izlaženje časopisa s tekstovima i pjesmama Valentine Badanjak nezgodno se poklopilo s objavom članaka o tobožnjem 'osnivanju koncertnog ureda za gradonačelnikovu ljubavnicu'.

'Nije fer da to povezujete, to nema veze jedno s drugim. Ja sam slučajno doznala da ona piše pjesme i objavila sam ih jer mislim da pjesme nisu loše', rekla je Đurđica Vuković.

'Nova urednica ih je skinula s računala da popuni časopis, da bi ispunila obvezu objavljivanja posljednjeg ovogodišnjeg broja za koji su dobivena sredstva, a i da proslavi 40 godina Riječi. Osobno kao bivši urednik mogu samo žaliti kad vidim na što su se srozale Riječi, nije mi svejedno. Iskreno, nimalo ne likujem zbog ovog lošeg broja, naprotiv, posve iskreno sam pomalo tužan. Eto žalosne obljetnice 40 godina Riječi', zaključuje Jendričko.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi