DVANAEST KONCERATA

Sir Roger Moore i Krzysztof Penderecki na Rachlinovom festivalu

04.08.2009 u 13:42

Bionic
Reading

Deveti festival komorne glazbe "Julian Rachlin i prijatelji" održat će se od 31. kolovoza do 12. rujna u Dubrovniku

Na 12 koncerata nastupit će poznati glazbenici i izvođači komorne glazbe - pijanisti Yefim Bronfman i Gideon Kremer, Kvartet Kopelman, orkestar Akademije St. Martin in the Fields te tradicionalni sudionici - violončelist Mischa Maisky, pijanist Itamar Golan, violinist Janine Jansen, kornist Radovan Vlatković te maestro Julian Rachlin.

Osim glazbenika, kako je najavljeno, sudjelovat će i osobe iz svijeta filma - španjolski filmski kompozitor Alberto Iglesias i filmska legenda Sir Roger Moore te jedan od najcjenjenijih skladatelja Krzysztof Penderecki.

Julian Rachlin rekao je kako će ovogodišnji festival biti daleko najbolji, a otvorit će ga jedan od najpoznatijih komornih orkestara Akademije St. Martin in the Fields iz Velike Britanije.

Poseban dio festivala, uz već tradicionalni Koncert u bijelom u Kneževu dvoru i nedjeljni prijepodnevni koncert za Dubrovčane u Jezuitskoj crkvi 6. rujna, čini i dramsko-glazbeni projekt u kojem će sudjelovati Sir Roger Moore. Prvi će put ove godine na festivalu nastupiti i Kvartet Kopelman u kojem svira violinist Boris Kuschnir.