IZLOŽBA DAVORA VRANKIĆA

Simpatična noćna mora u galeriji Kranjčar

03.11.2009 u 15:48

Bionic
Reading

U sklopu ciklusa 'Ne-pomirljivi' 4. studenoga u 19 sati u galeriji Kranjčar otvara se izložba pod nazivom 'Dozvoli da te učinim stvarnim' umjetnika Davora Vrankića

Iako u svijetu uživa priličan ugled, 44-godišnji Davor Vrankić u domovini je bez tretmana koji zaslužuje. O njegovom značaju u svijetu dovoljno govori podatak o njegovim radovima koji se nalaze u zbirci kolekcionara Roberta Lauera te u kolekcijama Rosenthal i Cognac, piše Jutarnji list.

Vrankićeva izložba u galeriji Kranjčar prva je njegova izložba u Hrvatskoj u posljednjih deset godina, a organizirana je u sklopu ciklusa 'Ne-pomirljivi' koji okuplja radove umjetnika mlađega srednjeg naraštaja. Svi su Vrankićevi crteži crno-bijeli, nacrtani grafičkom olovkom na papiru, a zajednička njihova karakteristika su oble linije i izobličeni likovi te motivi koji podsjećaju na prizore iz noćnih mora.

Davor Vrankić rođen je 1965. u Osijeku, a živi i radi u Parizu. Iza sebe ima više samostalnih i grupnih izložbi. Nakon Zagreba sprema izložbu u galeriji Featuring u New Yorku.

Izložba u galeriji Kranjčar biti će otvorena do 21. studenoga.