JOŠ UVIJEK BEZ RAVNATELJA

Šibensko kazalište dobilo novo Vijeće

31.03.2011 u 09:30

Bionic
Reading

Vijećnici šibenskoga Gradskog vijeća prihvatili su prijedlog novog saziva Kazališnog vijeća šibenskoga HNK.

U novom sazivu Kazališnog vijeća šibenskoga HNK će biti glazbenik Vojmir Roša, umjetnički direktor Festivala dalmatinske šansone Duško Šarac, redatelj Željko Petreš i pročelnica Gradskog odjela za kulturne djelatnosti Živana Podrug, a predstavnika u tom tijelu još moraju odabrati djelatnici kazališta. Pošto novi članovi Kazališnog vijeća preuzmu svoje dužnosti, to će tijelo moći raspisati novi natječaj za ravnatelja kazališne kuće.

Dosad su propala dva pokušaja da se imenuje novi čelnik šibenskoga kazališta. Najprije su gradski čelnici na to mjesto pokušali dovesti umjetnicu Senku Bulić, no kada je Gradsko vijeće to odbilo, raspisan je, a zatim i poništen, novi natječaj za ravnatelja.

Vijećnici su prihvatili i odluku o uvođenju plaćanja naknade za razvoj odvodnje za naselje Podsolarsko, Brodarica, Ražine, Krapanj i Pode, a po toj odluci građanima će voda biti obračunata s dodatne dvije kune po potrošenom prostornom metru.

Iako su vijećnici prihvatili većinu točaka, sjednica šibenskoga Gradskog vijeća prošla je burno. Nezavisni vijećnik Ivan Ninić s govornice je podsjetio da je predsjednik Gradskog vijeća Goran Grguričin osumnjičen za falsificiranje glasačkog listića na glasovanju za predsjednika Gradske četvrti Meterize, pri čemu je istaknuo kako je to kazneno djelo.

Kada ga je Grguričin opomenuo, Ninić je nastavio izlagati o tužbi za klevetu koju je protiv njega podnio šibenski dogradonačelnik Franko Vidović te je počeo objašnjavati kako se ne osjeća krivim budući da je samo ponovio ono što je pročitao u novinama da je Vidović bio nasilan prema ženama. Predsjednik Gradskog vijeća Grguričin nakon toga Niniću je oduzeo riječ.