PREDSTAVA 'PASJE POSLIJEPODNE'

Šestero glumaca postalo osvježenje hrvatskog teatra

05.01.2015 u 09:40

Bionic
Reading

Zagrebačko kazalište mladih u suradnji s Akademijom dramske umjetnosti u subotu, 3. siječnja, prikazalo je prvu ovogodišnju kazališnu premijeru ‘Pasje poslijepodne’, nastalu u klasi redatelja Bobe Jelčića

'Pasje poslijepodne' ('Dog Day Afternoon') nije film Sidneyja Lumeta iz 1975, već je ispitna produkcija u klasi profesora ADU-a i redatelja Bobe Jelčića, stvarana u suradnji sa studentima.

Da je jedan od najuspješnijih hrvatskih kazališnih redatelja znao osloboditi mlade glumce i prihvatiti njihove režijske sugestije, vidljivo je u nekoliko najzanimljivijih sekvenci – posjet prijatelja/ima viđen s obje strane, bijeg pred olujom (majka stavlja zavežljaj s novorođenčetom na glavu, da se zaštiti).

Siže predstave je jednostavan: autoritarna žena odlazi na putovanje (da promijeni 'tapete', sredinu) te ostavlja submisivnog supruga susjedima, prijateljima koji su u dugotrajnoj vezi.


Predstavu izvode studenti diplomskog studija ADU-a Domagoj Janković, Tihana Lazović, Dubravka Lelas, Karlo Mrkša, Pavle Vrkljan i Ana Marija Žužul. Ističe se nastup Domagoja Jankovića, kojeg krasi nenametljiv humorni talent.

Predstavu svakako treba pogledati, jer bi svih šestero glumaca iz ove ispitne predstave moglo postati značajno osvježenje hrvatskog teatra.