KLASIČNA GLAZBA

Serija Novogodišnjih koncerata u riječkom HNK

27.12.2010 u 15:31

Bionic
Reading

Tradicionalni Novogodišnji koncerti riječkog HNK Ivana pl. Zajca u izvedbi orkestra riječke Opere i pod dirigentskim vodstvom Nade Matošević, ove su godine na programu 27, 28, 29. i 30. prosinca 2010. s početkom u 20 sati

Koncerti se baziraju na djelima obitelji Strauss, a ove godine izvodit će se valceri i polke Straussa mlađeg poput 'Par Force', 'Champagne', 'Unter donner und blitz'/'Ispod gromova i munja'.

Na repertoaru će se naći i djela drugih skladatelja, a sve će početi uvertirom opereti 'Lijepa Galatea' Franza von Suppéa. Slušat će se i baletna suita 'Coppelia' Lea Delibesa, djelo prepoznatljive francuske ljupkosti i ljepote.

Prvi put na Novogodišnjim koncertima solistički će nastupiti mlada sopranistica riječke Opere Marijana Radić koja je prošle sezone briljirala na riječkim daskama ulogom Dorine u 'Casanovi u Istri' Alfija Kabilja, a pjevat će neke od najpopularnijih arija poput arije Margarete 'Ah, je ris' iz 'Fausta' i 'Je veux vivre' iz 'Romea i Julije' Charlesa Gounoda te 'Les filles de Cadix'/'Djevojke iz Cadiza' Lea Delibesa.

Koncerti naravno neće proći bez 'Radetzky marša' Johanna Straussa starijeg, kojim će za kraj glazbenici riječkog orkestra Opere razveseliti publiku.