kazalište

Šerbedžija: Gostovali smo na božanstvenoj pozornici ZKM-a

16.12.2019 u 10:46

Bionic
Reading

Posljednje gostovanje u prosincu u Zagrebačkom kazalištu mladih je u utorak, 17. prosinca 2019., s predstavom Lorenzaccio u režiji Borisa Liješevića i u izvedbi Jugoslovenskog dramskog pozorišta

Najavljen kao opasan komad o nemoralu, Lorenzaccio, napisan 1834., govori o nemoralu koji dolazi s najviših društvenih instanci, o sustavu koji taj nemoral proizvodi, te pojedincu koji se s time nastoji nositi u društvu kojim vladaju korupcija, nepotizam i tiranija.

S Lorenzacciom Zagrebačko kazalište mladih 2019. završava s nizom iznimno uspješnih gostovanja. Nedavno je u ZKM- u gostovalo Slovensko narodno gledališče Drama Ljubljana s predstavom Razgovori o ljubavi, autorskim projektom redatelja Jerneja Lorencija, ostvarenim u koprodukciji s Kraljevskim pozorištem Zetski dom na Cetinju iz Crne Gore, te s predstavom Ali: Strah jede dušu redatelja Sebastijana Horvata. Teatar Ulysses svoju zagrebačku premijeru Tko se boji Virgineije Woolf u režiji Lenke Udovički i s Radom Šerbedžijom i Katarinom Bistrović Darvaš, također je imao na sceni ZKM-a, 'na božanstvenoj pozornici Zagrebačkog kazališta mladih, jednoj od najljepših u ovom dijelu Europe', istaknuo je Šerbedžija.

Nakon ciklusa gostovanja do Silvestrova na repertoaru su ZKM-ove uspješnice Proba orkestra, Huddersfield, Sherlock Holmes, a 28. i 29. prosinca 2019. možete pogledati nedavno praizveden iznimno aktualan autorski projekt Mi i Oni Darija Harjačeka i Katarine Pejović, koji je oduševio publiku i u fokus javnosti stavio jedno od danas najvažnijih pitanja – pitanje nakaradnosti i naopakosti hrvatskog školskog sustava. Priča započinje nekoliko mjeseci prije famozne državne mature, kad maturanti 4f kreću u lov na prosjek 5:0.