'TRAMVAJ ZVAN ŽUDNJA'

Senka Bulić prvi put gostuje u dubrovačkom Kazalištu Marina Držića u kultnoj drami: 'Možda je ova uloga moj labuđi pjev'

06.10.2020 u 14:40

Bionic
Reading

Prvi premijerni novosezonski dramski naslov u dubrovačkom Kazalištu Marina Držića, 'Tramvaj zvan žudnja' prema tekstu Tennesseeja Williamsa u režiji Paola Tišljarića, svoju će premijeru doživjeti u petak 9. listopada, najavljeno je u utorak na konferenciji za medije.

Redatelj Paolo Tišljarić istaknuo je tom prilikom kako se u dosadašnjem mandatu ravnatelja kazalište trudio stvoriti klimu za veće i raskošnije produkcije jer mu je glavni cilj bio promjena repertoarne politike kazališta, ali je koronakriza sve poremetila.

Prisjetio se 1998. godine i predstave istog naslova u Hrvatskom narodnom kazalištu, s Almom Pricom i Draganom Despotom u glavnim ulogama, što ga je i inspiriralo u odabiru životnog poziva.

'Kriza me na koncu vratila tom tekstu, a drago mi je što sam okružen timom koji od prvog dana predano radi. Kriza nas je jako potresla i podsjetila koliko je krhko sve što radimo, odnosno da se bez kazališta i može. Nadam se da će predstava dokazati suprotno', ustvrdio je Tišljarić.

Bližimo se 9. listopada i premijeri predstave "Tramvaj zvan žudnja" prema tekstu Tennesseeja Williamsa u režiji Paola...

Posted by Kazalište Marina Držića on Monday, October 5, 2020

Glumica Senka Bulić rekla je da prvi put gostuje u dubrovačkom kazalištu te dodala da obožava Williamsa kao autora.

'Moja uloga je rijedak dijamant koji dobijete u životu i fantastično je da sam dobila takvu priliku, kad sam već mislila da je neću dobiti. Možda je ovo moj labuđi pjev, a drago mi je što inspirativnu predstavu radim sa sjajnim timom', izjavila je Bulić.

Glumac Maro Nejašmić-Banić rekao je da se nije nadao da će ikad u životu igrati ulogu Stanleya Kowalskog, a kad mu je redatelj to predložio mislio je da nije za tu ulogu.

'Na Tišljarićevo inzistiranje ponovno sam pročitao tekst i vidio da ipak jesam za tu ulogu. Jako sam se potrudio, ali i svi ostali. Ovo je bio ozbiljan kazališni rad, kakav bi trebao postojati u svakom svjetskom kazalištu', izjavio je Nejašmić-Banić.

Glumačku podjelu čine Senka Bulić, Marjan Nejašmić-Banić, Ivana Gulin, Zdeslav Čotić, Bojan Beribaka, Srđana Šimunović, Hrvoje Sebastijan, Ines Tričković i Branimir Vidić.

Autorski tim predstave čine Ivo Juriša (prevoditelj), Paolo Tišljarić (redatelj, scenograf, izbor kostima), Vesna Kolarec (oblikovateljica svjetla), Matea Bilosnić (oblikovateljica scenskog pokreta), Žarko Dragojević (autor glazbe) i Srđana Šimunović (asistentica redatelja, scenografa i kostima).

Premijera predstave zakazana je za petak 9. listopada, a reprizne izvedbe slijede 10., 12., 13., 14., 16. i 17. listopada.