KNJIŽEVNI PETAK

Saša Antić iz TBF-a, Dragan Markovina i Nino Raspudić u raspravi o tome što je satira

19.02.2018 u 17:50

Bionic
Reading

Najdugovječnija zagrebačka književna tribina Književni petak novu sezonu počinje 23. veljače u 20 sati u Gradskoj knjižnici, Galerija Kupola s temom 'Satira – umjetnost i/ili politika' o kojoj će raspravljati Saša Antić iz grupe TBF, Dragan Markovina iz Nove ljevice te Nino Raspudić sa zagrebačkog Filozofskog fakulteta uz moderiranje urednice tribine Marije Selak

Nova sezona, koju otvara rasprava o satiri, predstavit će brojne aktualne teme iz suvremene umjetnosti te kulture i društva domaće scene, a ovaj put, što je novitet programa, obrađivat će ih četiri urednika. To su filozofkinja i kolumnistica Marija Selak, književnik i publicist Nikola Petković, prevoditeljica i dramaturginja Petra Mrduljaš te književnica i urednica Milana Vuković Runjić.

Tribina 'Književni petak' održava se od 1955., a od 2017. u Knjižnici Božidara Adžije i u okviru projekta Digitalizirana zagrebačka baština Knjižnica grada Zagreba mogu se naći zvučni zapisi Arhiva Književnog petka. U čitaonici spomenute Knjižnice mogu se poslušati cjelovite snimke 163 susreta s gostima od 1959. do 1969., a kratki se isječci mogu naći na internetu. Tribine od 2013. mogu se gledati na Youtube kanalu Knjižnica grada Zagreba.