HNK SPLIT

Sanja Erceg-Vrekalo nova predsjednica Kazališnog vijeća

07.04.2010 u 08:53

Bionic
Reading

Operna pjevačica Sanja Erceg-Vrekalo danas je izabrana za novu predsjednicu Kazališnog vijeća HNK Split, priopćeno je nakon sjednice Kazališnog vijeća.

Ona je na tu dužnost izabrana nakon što je krajem ožujka ove godine splitsko Gradsko vijeće, nezadovoljno njihovim radom smijenilo četiri od pet članova Kazališnog vijeća i umjesto njih imenovalo nove članove, koji su danas održali svoju prvu sjednicu.

Dosadašnja predsjednica Kazališnog vijeća HNK Split Nenni Delmestre nije bila smijenjena na sjednici splitskog Gradskog vijeća jer su je izabrali umjetnici i zaposlenici splitskog HNK.

Ona je potvrdila da je sudjelovala u radu današnje sjednice novoimenovanog Kazališnog vijeća.

"Na zamolbu umjetnika koji su me i birali u Kazališno vijeće odlučila sam za sada ostati u tom tijelu kako bih štitila njihove interese. Osim toga i ministar kulture Božo Biškupić mi je savjetovao da ostanem član Kazališnog vijeća HNK Split", izjavila je Delmestre večeras za Hinu.

Novoizabrano Kazališno vijeće, kako je objašnjeno, raspisat će natječaj za izbor novog intendanta HNK Split pošto sadašnjem intendantu Milanu Štrljiću u listopadu ove godine završava mandat.