EKSPRESNA SUDSKA ODLUKA

Sajam do nedjelje Nives mora dati Kiklopa ili slijedi ovrha

13.12.2013 u 17:06

Bionic
Reading

Sud u Puli ekspresno je, u samo jednom danu, odlučio po svim točkama odbiti žalbu Sajma knjiga u Puli, odbio je odgodu ovrhe pa samim time Sajmu knjiga slijedi ovrha u iznosu od 50 tisuća kuna, a Magdaleni Vodopiji u iznosu od 5 tisuća kuna ukoliko Nives Celzijus ne dodijele Kiklopa do nedjelje 15.12.2013.

Nives Celzijus najavila je novu ovrhu nad Sajmom knjiga u Puli te direktoricom Sajma Magdalenom Vodopijom, nakon što je odvjetnik Sajma Rudolf Frančula najavio žalbu na prethodnu ovrhu te da podižu kaznenu prijavu za diskriminaciju, sramoćenje i uvredu.

Odvjetnik Srđan Simić koji zastupa Nives Celzijus i izdavačku kuću Premier Media d.o.o. koja je objavila njezinu 'Golu istinu' priopćio je da će zbog nepoštivanja presude Općinskog i Županijskog suda u Puli u ponedjeljak podnijeti zahtjev za novu ovrhu, ovog puta u duplom iznosu od 100 tisuća kuna za Sajam knjiga i 10 tisuća kuna za Magdalenu Vodopiju te tri kaznene prijave protiv Magdalene Vodopije za diskriminaciju, za sramoćenje i za uvredu.

'Ovim putem još jednom izražavamo zgražanje zbog bezobraznog i bahatog nepoštivanja zakona Republike Hrvatske te apeliramo na Grad Pulu i Istarsku županiju da javno reagiraju jer se njihov sponzorski novac, tj. novac građana Pule i Istarske županije troše na plaćanje ovrha i kazni zbog nepoštivanja zakona gospođe Vodopije. Skrećemo pažnju kako je pokušaj pravne smicalice o žalbi višem sudu, a sve kako bi se izbjegla ovrha, tek proziran spin budući da članak 50. Stavak 7. Ovršnog zakona Republike Hrvatske jasno kaže da eventualna žalba ne odgađa izvršenje ovrhe, a to je vrlo jasno kazao i sud u Puli u svom rješenju', priopćio je Simić.

'Očekujem pravovremenu reakciju svih nadležnih institucija', kazala je Nives Celzijus

Iz Pulskog sajma knjiga reagirali su na najavljenu tužbu i kazali da je Udruga Sanjam knjige u Istri Rješenje o ovrsi Općinskog suda u Puli, kojim se nalaže uručenje nagrade Kiklop za 2008 Nives Celzijus i Premijer mediji u Domu hrvatskih branitelja, zaprimila u srijedu, 11 prosinca u 17.30. Zadani rok izvršenja presude je osam dana. Slijedom toga, a suprotno objavama u nekim medijima, rok za izvršenje i za žalbu je 19. prosinca. Udruga Sanjam knjige u Istri će, kao i dosad, poštovati presudu suda, a o cjelokupnom slučaju, kao ni dosad, nećemo davati izjave, priopćili su.

Međutim, Sud u Puli ekspresno je odbio žalbu odvjetnika Pulskog sajma. Sajam se može žaliti na tu odluku, no to po zakonu ne odlaže izvršenje odluke suda. Ove nedjelje Kiklop se u Puli dodjeljuje deseti puta.