BESPLATNE KNJIGE

Roklicerov 'Underground' i Alajbegovićeve kritike na internetu

08.02.2011 u 11:01

Bionic
Reading

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) objavilo je u okviru projekta Besplatne elektroničke knjige nove naslove: zbirku pjesama 'Underground' Roberta Roklicera i književne kritike 'Utočište od riječi' Božidara Alajbegovića

Novinar, scenarist i pisac Robert Roklicer, rođen 1970. godine u Vukovaru, objavio je pet knjiga pjesama ('Underground', 'O čemu pričaš', 'Pivo ne ostavlja mrlje od kave', 'Tamo gdje si ti, nema paukova' i 'Bez detalja, molim'), dvije knjige kratkih priča ('Oprosti, a i ne moraš' i 'Kako se ubiti'), te nagrađeni roman 'Žene, luđaci i malo dobrih pedera' (Nagrada Matice hrvatske). Autor je scenarija za igrano-dokumentarni serijal 'Domovinski rat', a za svoj književni rad dobio je Nagradu Matica hrvatska – ogranak Osijek 2010. (za neobjavljeni prozni rukopis), Nagradu Brod knjižara za 2010. i treću Nagradu Frana Galovića za kratku priču 2010.

Diplomirani ekonomist Božidar Alajbegović, rođen 1972. godine u Rijeci, od 1998. godine bavi se književnom kritikom. Dosad je objavio više od 400 kritika domaće i strane proze. Autor je internetskog bloga Knjiški moljac. Objavio je knjigu kritika strane proze 'Utočište od riječi' te knjigu kritika domaće proze 'Nešto kao fleš'.

Trenutno su na internetskim stranicama projekta 'Besplatne elektroničke knjige' dostupna 123 naslova.