bogat program

Revija malih književnosti od 9. do 17. studenog u Booksi s fokusom na hrvatske autore

27.10.2021 u 11:50

Bionic
Reading

Na ovogodišnjoj Booksinoj Reviji predstavit će se autori i autorice Igor Rajki, Enver Krivac, Lara Mitraković, Sana Perić, Maja Urban, Lovre Petrić, Josip Čekolj, Vida Sever, Espi Tomčić i Marija Skočibušić

Revija malih književnosti ove će se godine održati od 9. do 17. studenog u književnom klubu Booksi s fokusom na domaću književnu produkciju, autorice i autore koji pišu na hrvatskom, propitujući vlastitu književnost u kontekstu koncepta 'male' književnosti.

Revija malih književnosti festival je koji od 2005. godine predstavlja mlađu generaciju književnica i književnika koji do sad nisu prevođeni i objavljivani u Hrvatskoj, koji dolaze iz zemalja i regija s kojima imamo malo književnih veza, a koji su u svojoj domovini itekako poznati, cijenjeni i nagrađivani.

U 2020. godini fokus festivala bila je suvremena književnost Polarnog kruga i predstavljeni su autori/ice iz nordijskih zemalja, saamskih područja i Kanade koji se bave suvremenim društvenim, kulturnim, ekonomskim i političkim izazovima Polarnog kruga.

Ove, 2021. godine, Revija malih književnosti vraća se počecima tematski se fokusirajući na domaću književnu produkciju, autorice i autore koji pišu na hrvatskom.

I ovom Revijom Booksa nastavlja istraživati koncept 'male književnosti', ovoga puta promatrajući i propitujući vlastitu književnost kao 'malu', stavljajući je u kontekst sa svim dosadašnjim Revijama i zemljama, ističu iz Bookse.

Festival će biti usmjeren na raznovrsne autore/ice, kako one koji se književnošću tek počinju baviti, koji iza sebe imaju objavljenu jednu ili nijednu knjigu, tako i one koji iza sebe imaju književnu karijeru te koji će na festivalu premijerno predstavili nove radove, koji će prvi put biti objavljeni u festivalskoj antologiji.

Na ovogodišnjoj Booksinoj Reviji, na književnim razgovorima i u antologiji predstavit će se autori i autorice Igor Rajki, Enver Krivac, Lara Mitraković, Sana Perić, Maja Urban, Lovre Petrić, Josip Čekolj, Vida Sever, Espi Tomčić i Marija Skočibušić.

Program se održava u klubu Booksi, na portalu Booksa.hr te Booksinim društvenim mrežama.