FESTIVALSKI REZIME

Rekordnih 12 tisuća gledatelja uživalo u 47. PIF-u!

22.09.2014 u 09:22

Bionic
Reading

Četrdesetsedmi međunarodni festival kazališta lutaka - PIF, koji je završio u subotu, 20. rujna, privukao je rekordnih 12 tisuća gledatelja

Kvalitetan i bogat festivalski program ove je godine privukao mnogo gledatelja.

Tako je 16 predstava u službenoj konkurenciji (20 izvedbi) te sedam predstava izvan konkurencije (16 izvedaba) sakupilo nešto više od 12 tisuća gledatelja, od kojih je 3.650 uživalo u PIF-u u kazališnim dvoranama. Za usporedbu, recimo kako je prošlogodišnji, 46. PIF pratilo 7.631 gledatelja, od kojih 2.600 gledatelja u dvoranama.

Za čak deset predstava na ovogodišnjem se PIF-u tražila karta više. Tako su gledatelji ispunili dvorane na nagrađenim predstavama 'Petruška', 'Deveta ovčica' 'Mali daždevnjak prelazi cestu' te na predstavama 'Bambi', 'Djevojčica sa šibicama','Snježna kraljica' Gradskog kazališta lutaka Rijeka, 'Ježić Janček' i 'Princeza i iznošene cipelice'.

Četrdesetsedmi međunarodni festival kazališta lutaka - PIF zatvorio je svoja vrata u subotu, 20. rujna svečanom dodjelom nagrada i predstavom 'Kabanica' studenata Umjetničke akademije u Osijeku. Na tronu se našla predstava 'Saga' njujorškog kazališta Wakka Wakka i Vizualnog kazališta Nordland.