IZLOŽBA NOVIH MODELA

Redizajnirane startasice u galeriji HDD-a

06.03.2009 u 11:11

Bionic
Reading

Rovinjski dizajner i ilustrator Mauro Massarotto predstavio je u Galeriji Hrvatskog dizajnerskog društva (HDD) projekt redizajniranja i oživljavanja sportske marke Startas vukovarske tvornice Borovo

U novootvorenoj Galeriji HDD-a otvorena je izložba više desetaka modela redizajniranih tenisica Startas, čiji je dizajn, marketinšku prezentaciju i prodaju od 2007. godine preuzeo Massarottov kreativni studio 'Sheriff & Cherry'. Tako je ponovno pokrenuta proizvodnja stratasica u vukovarskom Borovu, a u zadnja četiri mjeseca redizajnirane su se tenisice probile i na svjetsko tržište.

Otvorenju izložbe 'Sheriff & Startas & Friends' bio je nazočan i predsjednik Republike Stjepan Mesić, koji je na novinarski upit o motivima dolaska, rekao da je došao razgledati nove proizvode Borova, velike i poznate prijeratne tvornice kojoj je rat obustavio proizvodnju i razvoj. Istaknuo je zadovoljstvo što je Borovo ponovno izašlo na domaće i svjetsko tržište i to, kako je rekao, upravo zahvaljujući Mauru Massarottu koji je uspio prepoznati potencijal i kapacitet vukovarske tvornice. Zahvaljujući Massarottu obnovljen je jedan stari brend te je još jedan naš proizvod postao konkurentan u svijetu, zaključio je Mesić.

Sam autor istaknuo je kako je ovom izložbom najavljen početak službene svjetske prodaje novih Startas modela. Startasice su već plasirane na japansko, američko i talijansko tržište, na kojima su vrlo dobro prihvaćene, rekao je Massarotto, istaknuvši da su u londonskim robnim kućama u samo tri tjedna gotovo sasvim rasprodane.

Massarotto je za ovaj projekt prošle godine nagrađen prvom nagradom na Izložbi hrvatskog dizajna 0708. To je i razlog što je HDD upravo startasicama otvorio svoju galeriju, u kojoj će se idućih mjeseci predstaviti djela i ostalih nagrađenih dizajnera s prošlogodišnje Izložbe 0708.

Izložba 'Sheriff & Startas & Friends' otvorena je do 22. ožujka.