SPISATELJSKI PAR AHNDORIL

Razotkrivanje uz autore svjetskog bestselera 'Hipnotizer'

19.01.2012 u 14:51

Bionic
Reading

Spisateljski i bračni par Alexandra Coelho Ahndoril i Alexander Ahndoril, poznatiji pod pseudonimom Lars Kepler, novi su gosti Frakturine tribine Razotkrivanje koja će se održati 26. siječnja u Zagrebačkom kazalištu mladih s početkom u 19 sati

Prva ovogodišnja tribina Razotkrivanje domaćoj publici predstavit će Alexandru Coelho Ahndoril i Alexandera Ahndorila, koji pišu pod pseudonimom Lars Kepler, a autori su bestselera 'Hipnotizer'.

Roman 'Hipnotizer' osvojio je publiku i kritiku. Ubrzo po objavljivanju 2009. postao je međunarodni bestseler te je nakon Stiega Larssona najprodavaniji švedski roman u povijesti.

Kritika ga naziva jednim od najstrašnijih trilera ikad napisanih te uspoređuje s horor klasikom 'Kad jaganjci utihnu' Thomasa Harrisa.

Donosi jezovitu priču o trostrukom brutalnom umorstvu. Na slučaju radi inspektor Joon Linn. Jedini je preživjeli svjedok dječak Josef Ek koji leži u šok-sobi s teškim ozljedama. Inspektoru pri rješavanju slučaja može pomoći samo stručnjak za hipnozu, psihijatar Erik Maria Bark.

Pod pseudonimom Lars Kepler švedski duo objavio je i vrlo uspješan nastavak 'Paganinijev ugovor'.

Književnica i književna kritičarka Alexandra Coelho Ahndoril autorica je i romana 'Zvjezdani dvorac', objavljenog 2003. za koji je nagrađena nagradom Catapult. Napisala je i knjige 'Brigitta i Katarina', te 'Master 2009'. Alexander Ahndoril švedski je dramaturg i romanopisac, autor je osam romana, među kojima je najpoznatiji roman' Redatelj'.

Razgovor s Alexandrom Coelho Ahndoril i Alexanderom Ahndoril vodit će Seid Serdarević uz simultani prijevod s engleskog, a ulaz je besplatan za sve zainteresirane.