SARAJEVSKA FILMOMANIJA

Raznovstan filmski program drugog dana 18. SFF-a

07.07.2012 u 12:31

Bionic
Reading

U okviru desetog izdanja Natjecateljskog programa – igrani film, u subotu će biti prikazan film 'Žena koja je obrisala suze' makedonske rediteljice Teone Strugar Mitevske. Riječ je o obiteljskoj drami u kojoj glavni likovi, nakon niza nesretnih događaja, ponovo pokušavaju uspostaviti unutarnji mir

Natjecateljski program – dokumentarni film bit će otvoren projekcijom filma Angelosa Abazogloua 'Mustafini slatki snovi'. Riječ je o maštovitom dokumentarcu o šesnaestogodišnjem dječaku koji sanjari o životu s one strane granica zacrtanih očekivanjima njegovih prijatelja.

Filmom 'Skriveni adut' redatelja Todda Solondza, koji se bavi neumitno izgubljenom mladošću i nemilosrdnim prolaskom vremena, zvanično će biti otvoren i ovogodišnji program Posvećeno.

Novi program Sarajevo Film Festivala, Kinoscope, koji je fokusiran na upečatljive naslove koji se ističu po svom mise-en-sceneu, sarajevskoj publici će se danas ponuditi dva naslova. Prvi od njih je 'Zbogom, prva ljubavi', rediteljice Mie Hansen-Love. Glavna protagonistica filma je Camille, čiji se život zakomplicira kada ponovo sreće Sullivana, svoju prvu ljubav. 'Moj brat, đavo' naslov je drugog filma koji prati dječaka iz jedne tradicionalne egipatske obitelji, koji jednog dana pronalazi potpuno drugačiji svijet.

U sklopu programa U fokusu bit će prikazan film 'Alpi'. Riječ je o najnovijem ostvarenju reditelja Yorgosa Lanthimosa, koji je s filmomom 'Očnjak' osvojio Specijalnu nagradu žirija 15. Sarajevo Film Festivala. 'Alpi' prati priču o medicinskoj sestri, bolničaru, gimnastičarki i njenom treneru, koji osnivaju privatno ppduzeće.

I mlađa publika će moći uživati! Dugoočekivani hit 'Nevjerojatni Spiderman' otvorit će program TeenArenu, dok će u Dječijem programu biti prikazan film 'Lotte i tajna mjesečevog kamena'.

Drugu godinu zaredom posjetioci Sarajevo Film Festivala moći će uživati u projekcijama filmova na otvorenom u sklopu programa Laško Summer Nights. Večeras će na lokaciji između Zemaljskog i Historijskog muzeja biti prikazan fim 'Ovo mora da je to mjesto' Paola Sorrentina.