RAZOTKRIVANJE

Rawi Hage u Francuskoj medijateci

27.05.2013 u 15:04

Bionic
Reading

Frakturina tribina Razotkrivanje i Festival europske kratke priče u Zagreb dovode Rawija Hagea, kanadskog pisca libanonskog porijekla koji će se predstaviti publici 28. svibnja u 19 sati u Francuskoj medijateci

Rođen 1964. u Beirutu, Rawi Hage nije bio predodređen postati kanadski pisac, ali se očito umiješala sudbina. Hage je odrastao na Cipru, pa se 1984. preselio u New York, da bi konačno 1991. došao u Montreal, u kojem je završio umjetnički studij fotografije, ali i radio kao taksist. Hage je postao prvo zapažen po svojim fotografijama, ali se devedesetih počeo baviti pisanjem za brojne kanadske medije.

Prvi roman objavio je tek 2006. godine, a 'De Nirova igra' opisuje životne sudbine dvojice prijatelja iz Beiruta. Hage je za ovaj roman nagrađen međunarodnom književnom nagradom IMPAC Dublin Literary Award, ali i s dvije nagrade u Kanadi. Dvije godine kasnije objavio je svoj drugi roman 'Cockroach', a u međuvremenu je preveden na dvadeset svjetskih jezika.

Rawi Hage se odlično uklapa u ovogodišnju tematiku Festivala europske kratke priče o utjecaju vanjskih događaja na umjetnikov razvoj, a tribina Razotkrivanje će se održati u utorak 28. svibnja u 19 sati u Medijateci Francuskog instituta (Preradovićeva 5). Razgovor s Hageom, uz simultani prijevod s engleskog, vodi njegov hrvatski nakladnik Seid Serdarević.