ZAGREB NEKADA I SADA

Raspisani online natječaji za najbolje fotografije

05.01.2010 u 12:22

Bionic
Reading

U suradnji s Arhivom Tošo Dabac, internet časopis Blur raspisao je fotografski natječaj 'Zagreb nekada i sada', u čast tom velikanu hrvatske umjetničke fotografije, a istodobno traje i natječaj za najbolju polaroidnu fotografiju

Okosnica natječaja je opus Toše Dabca iz njegova opusa 'Zagreb tridesetih godina', odnosno reinterpretacija starih zagrebačkih lokacija koje je snimao i njihov prikaz u suvremenom kontekstu. Natječu se fotografije u boji, snimljene analognom ili digitalnom kamerom, a mogu se prijaviti i profesionalci i amateri.

Najboljih 20 fotografija predstavit će se, uz fotografije Toše Dabca, na izložbi u Zagrebu, na prvoj internet stranici s njegovim djelima (www.tosodabac.com) te u posebnom izdanju časopisa Blur.

Najbolja tri fotografa po izboru publike dobit će knjigu 'Tošo Dabac, Zagreb tridesetih godina', a natječaj je otvoren do 31. ožujka.

Svrha međunarodnog natječaja 'The Best Polaroid Photo' je obilježiti ponovnu afirmaciju polaroidne fotografije, za koju je prije oko godinu dana obustavljena proizvodnja filma.

Natječaj se održava na slobodnu temu, a otvoren je do 10. veljače. Najboljih 30 fotografija, po izboru žirija, objavit će se u časopisu Blur u ožujku, a čitatelji će pet najboljih izabrati u svibnju. Nagrade su Polaroid fotoparati i filmovi.

Blur je fotografski časopis na engleskom i hrvatskom jeziku koji podupire i promovira umjetničku fotografiju, osobito hrvatske profesionalne autore na međunarodnoj sceni te još nepoznate, ali talentirane fotografe iz cijeloga svijeta. Besplatan je i čita se u oko 140 zemalja. Izdavač časopisa je Fotografska udruga Creatus.