MLADI PJESNICI

Raspisan natječaj za nagradu Goran

08.12.2011 u 15:21

Bionic
Reading

Studentsko kulturno umjetničko društvo Ivan Goran Kovačić raspisalo je natječaj za nagradu Goran, koja se tradicionalno dodjeljuje mladim pjesnicima za neobjavljeni rukopis u okviru pjesničke manifestacije Goranovo proljeće

Nagrada se raspisuje kako bi se stimuliralo stvaralaštvo mladih pjesnika u Hrvatskoj i svim prostorima na kojima postoji književna aktivnost na hrvatskom jeziku, među Hrvatima koji žive izvan teritorija matične zemlje, odnosno među iseljenicima, stoji u današnjoj obavijesti Društva.

Na natječaju, koji je otvoren do 10. siječnja, mogu sudjelovati pjesnici do 30. godine života, koji još nisu objavili knjigu poezije, a trebaju poslati cjelovit rukopis pjesničke zbirke.

Usto treba priložiti kratku biografiju i adresu stanovanja, a žiri u kojemu će biti suvremeni hrvatski književnici predložit će najboljeg mladog pjesnika za nagradu, odnosno objavljivanje njegove prve knjige.

Pjesme se šalju na adresu SKUD Ivan Goran Kovačić s naznakom 'za natječaj' (Opatovina 11, Zagreb) ili na e-mail: info@igk.hr (u Wordu).

Goranovo proljeće je hrvatska pjesnička manifestacija koja se održava 21. ožujka, na prvi dan proljeća i dan rođenja Ivana Gorana Kovačića, u njegovom rodnom Lukovdolu. U programu sudjeluju brojni ugledni pjesnici, a poseban događaj je uručenje pjesničke nagrade Goranov vijenac za cjelokupni pjesnički opus te nagrade Goran namijenjena mladim pjesnicima.