ZVONIMIR DOBROVIĆ

'Rad Željka Zorice ni jednim dijelom ne veliča Pavelića'

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 30.06.2013 18:04
  • Objavljeno 30.06.2013 u 17:10
Zvonimir Dobrović

Zvonimir Dobrović

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Jakuš

Nakon što je Margelov institut poslao prosvjedno pismo predsjedniku Ivi Josipoviću, premijeru Zoranu Milanoviću i hrvatskoj javnosti, u kojem prosvjeduju zbog Ante Pavelića na alternativnoj proslavi ulaska u EU u režiji umjetnika Željka Zorice i produkciji festivala Perforacije, stiže odgovor Zvonimira Dobrovića, umjetničkog direktora Perforacija

'KroaTisch-EU Freundschaft je događaj u režiji Željka Zorice kojim obilježavamo ulazak Hrvatske u EU. Ovaj rad Željka Zorice karakterizira postavljanje instalacije od 140 križeva, sudjelovanje predstavnika organizacija civilnog društva u čitanju državničkih zakletvi koje polažu predsjednici i premijeri zemalja članica EU te prikazivanje povijesnog slijeda režima koji su vladali ovim područjem – od Austro-Ugarske do danas i, eto, sutra.

Rad ni jednim svojim dijelom ne veliča Pavelića u smislu u kojem to tumači Margelov institut niti se u njemu pojavljuje zakletva Pavelića.

Razumijemo brzopletu reakciju Margelova instituta, ali ona je jednostavno temeljena na netočnoj informaciji. Podsjećamo da su organizacije civilnog društva koje su podržale ovaj događaj poznate po svom višegodišnjem zalaganju i promoviranju antifašizma.

Vjerujemo da je ova reakcija Margelova instituta posljedica nesporazuma', napisao je u objavi za medije Zvonimir Dobrović, umjetnički direktor Perforacija

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!