GLEMBAJEVI NA SV. KATARINI

Pula sprema spektakl: 'Baletna papučica zamijenit će vojničku čizmu'

26.06.2018 u 15:19

Bionic
Reading

Balet zagrebačkog HNK 'Gospoda Glembajevi' u koreografiji Lea Mujića izvest će se 29. lipnja na otoku sv. Katarina Monumenti u Puli u 21.30 sati ekskluzivno za 1200 gledatelja

Sveta Katarina jedan je od otoka u pulskom zaljevu, mostom spojen s poluotokom Monumenti, koji je nekoć imao vojnu namjenu i dosad bio nedostupan široj javnosti. Sada se tu gradi nautičko-turistički kompleks kojim bi se Pula trebala revitalizirati prema zapadu, a baletna predstava, prema ideji poduzetnika Danka Končara, vlasnika Kermas grupe, obilježit će početak radova.

'Radovi su u punom jeku i sve će biti spremno za baletni spektakl koji će ovoga petka prvi put biti izveden na otvorenom. Što se tiče samog prostora, namjerno smo ostavili bivše vojarne netaknutim kako bi Puležani mogli vidjeti kako je ovaj desetljećima zabranjeni prostor zaista izgledao. Ta transformacija ili demilitarizacija otoka Katarine koja će svoju kulminaciju doživjeti izvedbom baleta simbolički će označiti kraj jedne ere i početak novog života ovog dijela Pule. Baletna papučica zamijeniti će vojničku čizmu', rekao je na konferenciji za novinare 26. lipnja Krešimir Raguž, član uprave Kermas grupe.

  • +6
Balet 'Gospoda Glembajevi' zagrebačkog HNK Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Marko Ercegović

'Gospodu Glembajeve' u koreografiji Lea Mujića Balet zagrebačkog HNK izvest će 29. lipnja u 21.30 sati za 1200 ljudi, a sav prihod od ulaznica namijenjen je nabavci tri medicinska uređaja za pedijatrijski odjel Opće bolnice Pula - holter EEG-a za 24-satno snimanje moždane aktivnosti, važnog primarno za dijagnosticiranje epilepsije kod najmlađih, zatim monitor vitalnih funkcija te dječji defibrilator.

Za posjetitelje je osiguran besplatan prijevoz iz centra Pule na baletnu predstavu, kao i natrag u grad. Polazi se u 20 i 20.45 sati autobusom ispred Arene i brodom 'Melissa' ispred katedrale u 19.15, 20 i 15 i 21 sat, a vraća se nakon završetka baleta.