održat će se od 3. do 31. kolovoza

Pula: Predstavljen filmski program 'Circolo classic'

30.07.2021 u 13:13

Bionic
Reading

Filmski program 'Circolo Classic', koji je prošle godine nastao u suradnji Pula Film Festivala i pulske zajednice Talijana, u sklopu kojeg će se od 3. do 31. kolovoza prikazati osam filmova talijanske i francuske produkcije, predstavljen je u petak na konferenciji za novinare u Puli

Izbornica programa Tanja Miličić istaknula je da će u sklopu ovogodišnjeg izdanja 'Circolo classica' biti prikazano ukupno osam filmova koji zauzimaju visoko mjesto na ljestvici najpopularnijih filmova svih vremena i predstavljaju legende francuske i talijanske kinematografije - Catherine Deneuve i Marcella Mastroiannija, inače strastvene ljubavnike u stvarnom životu.

Ciklus klasika počinje filmom 'Ljepotica dana' Luisa. Buñela, a nastavlja se filmovima 'Bijele noći' Luchina Viscontija, 'Cherbourški kišobrani' Jacquesa Demyja, 'Brak na talijanski način' Vittorija De Sice, 'Odvratnost' Romana Polanskog, 'Jedan izuzetan dan' Ettorea Scole, 'Posljednji metro' Françoisa Truffauta i 'Osam i pol' Federica Fellinija. Ulaznice, po cijeni od dvadeset kuna po filmu, mogu se kupiti putem mrežne stranice kina Valii ili sat vremena prije početka projekcije u Circolu.

Pročelnica Upravnog odjela za kulturu i razvoj civilnog društva grada Pule Lena Radunić izrazila zadovoljstvo nastavkom ovog prepoznatog programa i naglasila da se uvijek osluškuju potrebe građana, koji s velikim zanimanjem prate kulturne programe poput ove filmske poslastice. 'Nema sumnje da će ovaj program pridodati još jednu lokaciju na bogatoj filmskoj mapi Pule', poručila je Radunić.