SEZONA 2018./2019.

Publika donijela svoj sud: Najbolja predstava riječkog HNK je mjuzikl 'Sunset Boulevard'

07.10.2019 u 23:38

Bionic
Reading

Najbolja predstava u cjelini HNK Ivana pl. Zajca u sezoni 2018./2019., po ocjeni publike je mjuzikl Andrewa Lloyda Webbera 'Sunset Boulevard', u režiji Renate Carole Gatice, objavilo je u ponedjeljak to kazalište

Dodjela nagrada priređena je nakon posljednje izvedbe tog mjuzikla u ovoj sezoni.

Za nastup u tom djelu kao Norma Desmond, Leonora Surian Popov je nagrađena za najbolju ulogu u mjuziklu.

Najbolja predstava u cjelini Hrvatske drame u protekloj sezoni je ""Leica format" po romanu Daše Drndić, u prilagodbi i dramaturgiji Goran Ferčeca te u režiji Franke Perković, odlučili su gledatelji. Tanja Smoje je ocijenjena najboljom glumicom za ulogu Nje u ovoj predstavi te ulozi Beatrice u predstavi "Michelangelo", a Edi Ćelić najboljim glumcem za ulogu Regoča u istoimenoj predstavi i ulogu Ludwiga Jakoba Fritza u "Leica formatu".

Najbolja opera 'Nikola Šubić Zrinjski'

Najbolja opera je "Nikola Šubić Zrinjski" Ivana pl. Zajca, u režiji Dore Ruždjak Podolski i pod dirigentskim ravnanjem Ville Matvejeffa, Kristina Kolar je, po ocjeni publike, ostvarila najbolju žensku ulogu u opernom programu kao Eva u ovoj operi te Norme u obnovi istoimene opere, a Dario Bercich najbolju mušku opernu ulogu kao Figaro u "Figarovom piru".

Najbolje ocijenjeni balet je " 4 bolera" u koreografijama Maše Kolar, Kristiana Levera, Shote Inouea i Andonisa Foniadakisa. Laura Orlić je kao Pimpinella u predstavi "Pulcinella" i nastupe u "4 bolera" i "Serenada-Allegro" ostvarila najbolje ženske baletne uloge, a Michele Pastorini najbolje muške za nastupe u baletima "Apolon", "Serenada-Allegro" i "4 bolera".

"Effetto Farfalla (Efekt leptira)" Chiare Boscaro i Marca Di Stefana u režiji Marca Di Stefana je najbolja predstava Talijanske drame. Najbolja ženska uloga ansambla Talijanske drame u prethodnoj sezoni je Leonore Surian Popov kao Naratora u ovoj predstavi te Mirka Soldana za ulogu Šefa u predstavi "Gli imbianchini non hanno ricordi (Pituri nemaju sjećanja)".

Elena Brumini je dobitnica nagrade za najbolje ostvarenje gostujućeg umjetnika, kao Betty Schaefer u "Sunset Boulevardu" a Finale koncertne sezone: Rahmanjinov, Čajkovski s dirigentom Yordanom Kamdzhalovim i solistom na klaviru Michailom Lifitsom je najbolji koncert sezone, ocijenili su gledatelji koji su glasovati mogli ubacivanjem ocjena u kutije u zgradi HNK i na odjelu Blagajne te online.