U TEHNIČKOM MUZEJU NIKOLA TESLA

Provjerili smo što donosi drugo izdanje sajma umjetnina Art Zagreb

15.05.2019 u 12:28

Bionic
Reading

Sajam umjetnina Art Zagreb na kojemu će se predstaviti 40 umjetnika i 35 studenata umjetničkih akademija iz Zagreba, Berlina i Venecije održava se od 16. do 19. svibnja u Tehničkom muzeju Nikola Tesla / Hala V

Vedrana Dević, Aleksandar Bezinović, Tatjana Politeo, Jelena Remetin, Branka Riđički, Grgur Akrap, Paulina Jazvić, Igor Taritaš, Ivan Tudek, Eugen Varzić, Vida Meić i Domagoj Rogina, samo su neki od umjetnica i umjetnika čiji će se radovi naći među njih 300-tinjak na ovogodišnjem, drugom Art Zagrebu.

Izložba će se prvog dana, nakon otvorenja u 17 sati, moći razlgedati do 22 sata, uz nastup benda Porto Morto u 21.30. U petak, 17. svibnja, radno vrijeme štandova je od 14 do 21 sat, u subotu od 11 do 21, a u nedjelju od 11 do 19 sati.

  • +5
Art Zagreb Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Karla Juric

U sklopu programa održat će se i nekoliko panela, prvi 17. svibnja od 15 do 16 sati, na temu toga kako se dobro prodati kao umjetnik. Sudjeluju, među ostalima, domaći umjetnik Stjepan Šandrk te kustos studentske izložbe na Art Zagrebu Darius Bork. Drugi paneli bavit će se o time što se događa u neformalnoj ekonomiji tržišta umjetnina, kako se to tržište mijenja u digitalno doba te kako se za tržište mogu pripremiti mladi umjetnici i studenti.

Sudjeluju još i prodekan zagrebačke Akademije likovne umjetnosti Danko Friščić, ravnateljica Hrvatskog društva likovnih umjetnika,  Ivana Andabaka, profesor s umjetničke akademije iz Venecije Riccardo Caldura, profesor s berlinske akademije – Kunsthochschule Berlin Weissense Hannes Brunner, stručnjak za digitalnu transformaciju i inovacije Klemens Dreesbach i marketing menadžer sajma umjetnina TEFAF Maastricht Jan Peter Verhagen.