SPLIT

Produženo radno vrijeme Sveučilišne knjižnice

12.01.2012 u 15:50

Bionic
Reading

Premda su potezi gradskih vlasti u Splitu uglavnom razlog za negativno intonirane vijesti i komentare u medijima, ponekad iz zgrade Banovine dođe i dobra vijest

U to svakako spada informacija o inicijativi za produženje radnog vremena Sveučilišne knjižnice u Splitu. Zamjenica gradonačelnika Anđelka Visković i Petar Krolo, ravnatelj Sveučilišne knjižnice, potpisat će sutra, 13. siječnja 2012. godine Ugovor o reguliranju međusobnih prava i obveza Grada Splita i Sveučilišne knjižnice u Splitu.

Ugovorom koji će se potpisati u velikoj vijećnici zgrade Gradske uprave bit će omogućena kvalitetnija usluga studentima. Grad će financijskom potporom osigurati uvjete za produženje radnog vremena Sveučilišne knjižnice, tako da će ona svakim radnim danom, od ponedjeljka do petka, raditi od osam do jedan sat, umjesto kao do sada od osam do 21 sat. Na taj način će studenti uz redovita predavanja imati mogućnost učenja do kasno u noć, a to vjerojatno iskoristiti i brojni građani koji koriste usluge knjižnice.

Podsjetimo, Sveučilišna knjižnica je možda najvažniji objekt u sklopu studentskog kampusa s nizom novih fakultetskih zgrada na predjelu Visoka u Splitu. Gradnja kompleksa još nije završena, a zgrada knjižnice je zanimljiv doprinos novijoj arhitekturi Splita.