SENKA BULIĆ NA ODLASKU

'Prijavit ću se iz inata, ja sam borac'

27.10.2010 u 12:39

Bionic
Reading

Senki Bulić nije izglasan novi ravnateljski mandat, no ona ne odustaje od velikogoričkog kazališta koje je za svog mandata stvorila

'Svjesna sam da nemam šanse, no prijavit ću se opet na natječaj za ravnateljicu POU Velika Gorica, makar da im smetam', prva je reakcija dosadašnje ravnateljica velikogoričkog POU kojoj Upravno vijeće PUO na jučerašnjoj sjednici nije izglasalo novi mandat.

Njezin ugovor istječe 31. listopada.

'Spremam svoje stvari. Pakiram se, sa sobom odnosim i mnoštvo namještaja koji sam donijela u Goricu. Kroz tri-četiri dana iselit ću iz Pučkog otvorenog učilišta', kazala je Bulić, razočarana ishodom jučerašnje sjednice Upravnog vijeća.

Novi udarac zadala joj je višegodišnja suradnica.

Naime, budući da Vijeće nije izglasalo novog ravnatelja, mjesto vršiteljice dužnosti prihvatila je članica vijeća Snježana Špehar, voditeljica glazbenog odjela POU.

'Treba pričekati potvrdu Gradskog vijeća pa će i službeno moja dosadašnja suradnica postati vršiteljica dužnosti ravnateljice. Njezin čin prihvaćanja funkcije strašan je i velika je poruka. To je nešto što ja nikad ne bih mogla napraviti kolegi umjetniku. Ona je očito čovjek kojeg koriste za svašta', kazala je rezignirano Senka Bulić. Kako je kazala, za sobom ostavlja repertoar i plan predstava za Scenu Gorica do 1. prosinca.

'Nakon mog odlaska ostaje još mjesec dana programa, a tada je gotovo. Više neće biti predstava. Navedimo da je posljednja predstava izvedena na Sceni Gorica 'Kiklop' Ivice Buljana koprodukcija Scene Gorica i zagrebačkog Teatra ITD te će od 9. studenog, kada slijedi zagrebačka premijera, biti prikazivana u tom zagrebačkom kazalištu.

'Najgore u ovoj cijeloj situaciji je to što sam postala svjesna da Hrvatska nije kulturno pametna zemlja kakvom sam je smatrala. Apsolutno sam u šoku, suočila sam se s nečim najprimitivnijim u životu. Postavljam si pitanje tko su ti ljudi koji odlučuju o mojem radu, o jednom kazalištu, o ukidanju kazališta', ispričala je Bulić zaključivši kako je iz dana u dan ugodno iznenađuje potpora kulturne javnosti. 'Postavljam si pitanje jesam li zaista napravila toliko dobru stvar da me svi ti kolege umjetnici podržavaju. To mi daje snagu da izdržim ovo što prolazim i da ne posustajem. Ja sam borac', zaključila je Bulić, kojoj su sinoć brojni kolege pružili potporu mirnim prosvjedom pred zgradom POU u Velikoj Gorici.