KOMEMORATIVNA IZLOŽBA U HDLU

Prijatelji se oprostili od Izabele Šimunović

01.04.2010 u 07:13

Bionic
Reading

Mnogobrojni prijatelji i poklonici rada preminule slikarice i grafičarke Izabele Šimunović okupili su se na otvorenju izložbe pod nazivom 'Likovni umjetnici za Izabelu' u Hrvatskom društvu likovnih umjetnika

Izložba je prvotno zamišljena kao prodajna kako bi se prikupila sredstva za liječenje mlade umjetnice. Nažalost, Izabela Šimunović preminula je 29. ožujka u Zagrebu nakon duge i teške bolesti, pa je umjesto svečanosti otvorenja održana komemoracija.

Predsjednik HDLU-a Josip Zanki prisjetio se zajedničkih studentskih dana i Izabelina umjetničkog rada spomenuvši kako je na isti način surađivala s poznatima, ali i sa svima čiji rad je smatrala kreativnim i zanimljivim.

Obiteljska prijateljica i Izabelina kuma Dubravka Babić na čiju inicijativu je pripremljena izložba prisjetila se njene hrabrosti, pozitivne energije i originalnosti koja je krasila njena djela.

Prodajna izložba donosi oko 120 radova koje su donirali Izabelini prijatelji i kolege umjetnici.

Kako je posljednja želja ove osebujne umjetnice vedra duha bila da na njenom pogrebu budu prisutni samo članovi obitelji, sinoć su se u tišini od nje oprostili brojni prijatelji iz estradnog i umjetničkog svijeta - Mila Elegović, Ivanka Mazurkijević, Kristijan Beluhan, Zlatan Zuhrić Zuhra, Damir Markovina, Milo Stavros, Marija Husar, Krešimir Dolenčić i drugi.

U deset dana, koliko će izložba trajati, posjetitelji mogu razgledati, informirati se i kupiti radove. Prihod je namijenjen Izabelinoj obitelji kojoj su sredstva prijeko potrebna.

Izabela Šimunović bit će pokopana 3. travnja u krugu najuže obitelji.