PREDSTAVA VLATKE VORKAPIĆ

Priča o Titonu sada i na sceni zagrebačkog Teatra na Trešnjevci

07.02.2019 u 11:13

Bionic
Reading

Autorska predstava redateljice Vlatke Vorkapić o želji za vječnim životom i mladosti 'Titon' 18. veljače počinje igrati na sceni zagrebačkog Teatra na Trešnjevci

'Titon' govori o Eoji, božici zore koja je zbog ljubavi za smrtnika Titona kod Zeusa za njega izmolila besmrtnost, ali je zaboravila tražiti i vječnu mladost. Glavnu ulogu u predstavi Vlatke Vorkapić tumači Judita Franković Brdar, dok se u ulozi Titona izmjenjuju tri glumca, Marko Braić, Vladimir Posavec Tušek i Žarko Potočnjak.

Titon Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Ana Šesto

'Ljubavna priča Eoje i Titona, njen rasplet i kraj, najjednostavnije rečeno pokazuje da ljudski život nikad nije samo jedan žanr. Svi mi u životu prolazimo komedije i drame, a ako smo dovoljno sretni, u tragedijama, trilerima ili filmovima katastrofe ne sudjelujemo niti kao statisti sa zadatkom. Eojina greška i previd u želji otvara niz dramaturških mogućnosti za igranje sa žanrovima, kako kazališnim tako i filmskim, kao i njihovo preispitivanje', kaže Vorkapić.

Autor glazbe je Stanislav Kovačić, oblikovatelj svjetla i zvuka je Milan Kovačević, a za produkciju su zaduženi Lidija Ivanda i Teatar Erato i prijatelji.