46. PIF

Prestižne lutkarske predstave stižu u Zagreb

02.09.2013 u 13:02

  • +2

PIF festival

Izvor: Promo fotografije / Autor: PIF

Bionic
Reading

U Zagrebu će se održati 46. izdanje PIF-a, međunarodnog festivala kazališta lutaka koji nas očekuje od 9. do 14. rujna u zagrebačkim kazališnim dvoranama

Zagreb je domaćin prestižnom međunarodnom festivalu PIF. Autori i glumci iz Kine, Rusije, Češke, Slovenije, Hrvatske i mnogih drugih zemalja oživjet će lutke i poigrati se čarobnim pričama koje nas očekuju na ovogodišnjem festivalu kazališta lutaka.

Na ovogodišnjem PIF-u predstavlja se dvadesetak lutkarskih kazališta iz desetak zemalja. Osim najboljih svjetskih lutkarskih predstava i izložbi dječjih radova, očekuju nas zabavne lutkarske i druge radionice za djecu i odrasle.

'Iako PIF ove godine traje dan manje, na njemu će se predstaviti neka od najprestižnijih svjetskih lutkarskih kazališta i predstava. Primjerice, predstava 'Carmen' u izvedbi vologodskog regionalnog kazališta lutaka Teremok iz Rusije, kojom se otvara 46. PIF, dobila je prestižnu državnu nagradu Zlatna maska za režiju i scenografiju.

Predstava 'Medvjed' ruskog regionalnog kazališta lutaka iz Kostrome dobila je istoimenu nagradu za predstavu u cjelini. Svakako će zagrebačkoj publici biti zanimljivo pogledati lutkarsko umijeće lutkara iz Narodne Republike Kine!', kazao je Josip Forjan, ravnatelj Kulturnog centra Travno.

PIF su 1968. godine osnovali članovi zagrebačkog Studentskog esperanto kluba. Pun mu je naziv Pupteatra Internacia Festivalo, a organizira ga Kulturni centar Travno. Na njemu je do sada nastupilo više od 550 lutkarskih kazališta sa svih kontinenata.