TUŽNA VIJEST

Preminuo Gordan Mihić, scenarist i redatelj jugoslavenskih filmova i serija, među kojima su i kultne 'Kamiondžije'

13.08.2019 u 09:59

Bionic
Reading

U nedjelju je nakon iznenadne bolesti u 80. godini života preminuo poznati srpski scenarist, dramski pisac, redatelj i profesor Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, Gordan Mihić. Vijest o smrti svog oca na Twitteru je objavila je njegova kći Ivana Mihić

Gordan Mihić napisao je brojne sjajne knjige 'Pas koji je voleo vozove', 'Srećna Nova' i drame 'Siroti mali hrčki', 'Kupi mi Eliota' i brojne druge. Autor je scenarija kultnih filmova i serija u jugoslavenskoj i srpskoj kinematografiji poput 'Kamiondžija' s Miodragom Petrovićom Čkaljom i Pavlom Vuisićem, 'Crna mačka, beli mačor', 'Ranjena zemlja', 'Varljivo leto', 'Dom za vešanje', 'Balkan ekspres", 'Došlo doba da se ljubav proba', 'Jaguarov skok', 'Sivi dom', 'Bubašinter', 'Kad budem mrtav i beo', 'Srećna nova '49', 'Mala noćna muzika'.

Izvor: Društvene mreže

Za svoja djela dobio je brojna priznanja i nagrade. Četiri puta je osvojio Prvu nagradu za scenarij na festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj banji. Također je dobitnik Zlatne arene na festivalu u Puli 1986 ('Srećna nova '49.'), i Kristalne prizme za sveukupan doprinos domaćem filmu. Bio je suprug glumice Vere Čukić.

Izvor: Društvene mreže