NOVE AVANTURE

Preminuli pisci vode život na Instagramu

22.03.2013 u 10:52

Bionic
Reading

S insta-social, insta-vintage i brojnim drugim opcijama koje nudi Instagram, idealno je pratiti živote i putošestvije omiljenih autora, a odnedavno možete pratiti i imaginarne živote slavnih i preminulih umjetnika, među kojima su i Ernest Hemingway, Vladimir Nabokov, Virginia Woolf...

Uz malo imaginacije i vješto korištenje Photoshopa, nekoliko korisnika osvježilo je feedove velikanima literature koji se odavno 'instagramiraju' na vječnim lovištima.

Bilo da trči s bikovima ili partija u Havani, Hemingwayeve fotke uvijek će vas natjerati da se osjetite nedovoljno hrabri, odvažni ili raspoloženi za razuzdane pijanke. Uglavnom – neadekvatni za ispunjen život. Čak i ako ga prestanete pratiti jer vrijeđa vaš osjećaj za moral, ponekad ćete ipak zaviriti na profil hemingweight da potajice vidite što zločesti dečko literature sad sprema.

Moljci i leptiri bili su opsesija i hobiji Vladimira Nabokova u stvarnom životu, vrlo oprečni set interesa od njegova lika Humberta Humberta koji je padao na mlade nimfe. Preko profila vladvladvlad, gledajući slike rusko-američkog autora u akciji, možda se zapitate koji je stvarni simbolizam 'Lolite'.

Converthesilence donosi nježan i romantičan spoj slavne spisateljice Virginije Woolf, čije je gledanje fotografija ukrašenih Willow filterom, pospješeno stihovima emo benda Bright Eyes Elliota Smitha. Umirući cvijet, oblačno nebo i kiša na njenom prozoru, neke su od tema kojima se autorica u zadnje vrijeme 'bavi'.