PRIČEŠĆENA ZA IZJAVE

Premijerka Kosor pričom nadjačala Hebranga i Mamića

23.03.2011 u 15:02

Bionic
Reading

Peti festival pričanja priča Pričigin počeo je u Splitu objavljivanjem rezultata glasovanja čitatelja portala Net.hr po kojem je nagrada Druga PričeST pripala premijerki Jadranki Kosor za, kako je rečeno, najbolju priču u proteklih godinu dana - dvojezičnu zbirku pripovjedaka 'Dijete u vremenu'/'Child in Time'

Voditelj programa Renato Baretić izvijestio je da je Kosor pobijedila osvojivši 46,59 posto od ukupno 41.430 glasova, koliko ih je u protekla četiri tjedna glasovalo na portalu Net.hr, te da je u konkurenciji za Drugu PričeST bilo 20 kandidata.

'Autorica dvojezične priče 'Dijete u vremenu'/'Child in Time' je naša ugledna spisateljica i pričateljica Jadranka Kosor, ona je tu priču pričala na hrvatskom jeziku, a ponekad i na engleskom jeziku, što je ostavilo najjači dojam na čitatelje portala Net.hr', rekao je Baretić obrazlažući rezultate glasovanja za pobjednika Pričigina u proteklih godinu dana.

Najavio je da će pobjednici glasovanja i dobitnici priznanja Druga PričeST premijerki Kosor biti poslano pismo pod naslovom 'Jaco, dolazi' kojim će biti pozvana da dođe Split preuzeti nagradu.

Baretić je na početku 5. Pričigina, koji će trajati do 26. ožujka, rekao da su među kandidatima za Drugu PričeST bili, među ostalima: Andrija Hebrang s pričom 'Laže selo, lažu ljudi', Zdravko Mamić s pričom 'Ostani đubre od kraja 2010.', Ivo Sanader s putopisnom pričom 'Gas, gas', Mladen Barišić s pričom 'Ja samo pjevam', Vladimir Šeks s pričom 'Nitko kao ja', Ivo Josipović s pričom 'Što je meni ovo trebalo', Stjepan Mesić s pričom 'Šta bi dao da si na mom mjestu', Ivan Šuker s pričom 'Bolje živim nego ministar', Željko Kerum s pričom 'Marjane, moj Marjane', Joško Svaguša s pričom 'Da sam pekar', Tomislav Horvatinčić s pričom 'A šta da gradim', Branimir Glavaš s pričom 'Idem tamo gdje je sve po mome', Ivan Miklenić s pričom 'Računajte na nas'.

Obrazloženja rezultata glasovanja i navođenje naziva priča ostalih kandidata prekidano je više puta burnim smijehom nazočnih u dvorani Doma mladih u Splitu.

Prve večeri 5. Pričigina priče su pričali profesor Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Splitu fra Luka Tomašević i pastor Baptističke crkve u Splitu Dražen Radman u programu pod nazivom 'Što je Bogu smiješno'.