OBITELJSKA DRAMA

Premijera predstave 'Polet' u ZKM-u

25.11.2008 u 15:18

Bionic
Reading

Premijera predstave 'Polet' po tekstu suvremenoga francuskog dramatičara Gillesa Granoulleta i u režiji Jeana Claudea Beruttia bit će izvedena 6. prosinca u Zagrebačkom kazalištu mladih (ZKM)

Riječ je o francusko-hrvatsko-belgijskoj koprodukciji u koju su uključeni Teatre La Comedie de Saint-Etienne, ZKM i Theatre de la Place - Liege.

Nakon hrvatske premijere, francuski glumci će 9. prosinca u ZKM-u izvesti francusku verziju istoimene predstave koje je premijera bila u listopadu u La Comedie de Saint-Etienne.
Projekt završava nastupom hrvatskog ansambla u Saint-Etienneu i turnejom po Francuskoj.

'Polet' je obiteljska drama iz izokrenute perspektive. Jedan uobičajeni obiteljski susret pretvara se u tragikomičnu dramu. Svatko se od članova obitelji upušta u neku nedopuštenu avanturu i otkriva 'mračne tajne' naizgled idilične obitelji.
Gilles Granouillet (1963.) jedan je od najizvođenijih francuskih pisaca srednje generacije.

Redatelj Jean Claude Berutti učenik je poznate škole Narodnog kazališta iz Starsbourga. Režirao je u Comedie Francaise, Belgijskom narodnom kazalištu, Kraljevskom flamanskom kazalištu u Bruxellesu te u Operama u Bruxellesu, Lyonu, Nancyu i td.

U predstavi glume Sreten Mokrović, Ksenija Marinković, Urša Raukar, Marica Vidušić (igra u hrvatskoj i francuskoj verziji), Barbara Prpić, Jadranka Đokić, Petar Leventić, Jasmin Telalović, Doris Šarić-Kukuljica, Maro Martinović, Frano Mašković, Kristijan Ugrina.