BRITKO I DUHOVITO

Premijera Gogoljevog 'Revizora' 12. ožujka u zagrebačkom HNK

16.02.2021 u 11:47

Bionic
Reading

Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Zagrebu priprema premijeru predstave 'Revizor' Nikolaja Vasiljeviča Gogolja u režiji Sergeja Potapova, koja će se održati 12. ožujka

Britko i duhovito Gogoljevo djelo 'Revizor' razotkriva svijet korupcije do u najsitnije detalje, dočaravajući brojne karaktere koji jedino vezama, uslugama i novcem ostaju na svojim pozicijama. Nemoral, lukavost i poniznost vladaju, a varalice to iskorišćuju, stvarajući sliku bolesnog i pokvarenog društva, ističe se u najavi predstave.

Načelnika uspavanog provincijskog mjesta u koje stiže vijest o dolasku državnog revizora glumi Bojan Navojec, u ulogama njegove žene i kćeri nastupaju Daria Lorenci Flatz i Ivan Mihalić, a lažnoga revizora Hlestakova glumi Igor Kovač.

Uz njih su u ansamblu i Milan Pleština, Dušan Bućan, Slavko Juraga, Franjo Kuhar/Ivica Jončić, Filip Vidović, Silvio Vovk, Kristijan Potočki i Tin Rožman.

Redatelj Sergej Potapov jedan je od najnagrađivanijih ruskih umjetnika koji se bavi kazalištem, igranim i dokumentarnim filmom. Rođen je u Jakutiji, završio je čuvenu akademiju GITIS u Moskvi, a radi u brojnim zemaljama, ističu iz HNK.

Autorica scenografije i kostima je ruska umjetnica Julija Vetrova, a dramaturginja predstave Mirna Rustemović.